86 81 16 76

Behandlinger

Her viser jeg nogle behandlinger jeg selv har udført, og som er interessante

April 2015 Behandling af knækkede fortænder

IMG_0437

To knækkede fortænder. Frakturen går gennem nerven i tanden…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En 16-årig dreng er faldet på Gymnasiet. De centrale fortænder er knækket, og frakturen gik gennem nerven. Normalt en behandling der ville have ført til rodbehandling, men ikke her. Såret på nerven blev behandlet og dækket med en særlig biologisk aktiv cement (MTA), der kan lave en tæt forsegling ind til nervevævet i tanden. Herefter heler såret, og nerven danner nyt tandvæv op mod cementen så hullet indtil nerven lukkes ved at tanden heler sig selv. Tanden forbliver levende.

Dette er en meget bedre behandling end en rodbehandling. Rodbehandlede tænder ændrer tit farve og bliver mørke, hvilket giver dårlig æstetik og de knækker også lettere. Der er derfor meget at vinde ved at bevare nerven levende i tanden. Patienten følges i skoletandplejen, og den seneste tilbagemelding lød på at han var fri for symptomer og at nerven var levende!

FullSizeRender 3

De knækkede stykker er limet på igen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Januar 2015 Kosmetisk behandling af store mellemrum

Patienten var ked af store mellemrum mellem fortænderne

Patienten var ked af store mellemrum mellem fortænderne

 

 

 

 

 

 

 

 

En 19-årig pige var ked af store mellemrum mellem tænderne. Uden at beskadige de naturlige tænder lagde jeg fyldningsplast i mellemrummene. Patientens egne tænder var temmelig smalle fra naturens hånd, og det var derfor muligt at få et naturligt udseende selvom tænderne blev bygget ud. Plasten sidder uden på tændernes overflade og kunne i princippet fjernes uden at tænderne har lidt skade

photo 2

Patienten 2 år efter at mellemrummene er fyldt ud med plast. Behandlingen ser stadig fin ud.